MAJLIS PELANCARAN AL-QURAN CORNER PERINGKAT TENTERA UDARA DIRAJA MALAYSIA TAHUN 2020

1 2 3
4 5 6
7 8


KUALA LUMPUR, 28 Okt 2020 – Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Ackbal bin Hj Abdul Samad TUDM telah menyempurnakan acara simbolik Pelancaran Al-Quran Corner Peringkat Tentera Udara Diraja Malaysia Tahun 2020 yang diadakan di Eagle Nest, Markas Tentera Udara.

Al-Quran yang akan diwakafkan kepada setiap Wisma Perwira dan Wisma Bintara ini merupakan sumbangan Syarikat Karangkraf Sdn Bhd dengan kerjasama Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT).

Dalam majlis ini, Panglima Tentera Udara turut menyerahkan Al-Quran wakaf kepada Timbalan Panglima Tentera Udara, Lt Jen Dato’ Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan TUDM; Panglima Operasi Udara, Lt Jen Dato’ Hj Mohammad Salleh bin Hj Osman TUDM dan Panglima Pendidikan dan Latihan Udara, Lt Jen Dato’ Roshaimi bin Zakaria TUDM.

Program ini adalah sebagai salah satu di antara konsep pembangunan modal insan agar melahirkan warga TUDM yang mencintai Al-Quran, membaca, menghayati isi kandungannya dan mengamalkan ajaran-ajaran yang terkandung di dalam kitab suci ini sebagai pegangan dan pedoman hidup demi kecemerlangan diri,organisasi dan negara.