TIGA PEGAWAI KANAN TUDM DINAIKKAN PANGKAT

WhatsApp Image 2021 06 17 at 132732 WhatsApp Image 2021 06 17 at 132732 1 WhatsApp Image 2021 06 17 at 132733

 

KUALA LUMPUR, 17 Jun 21 – Hari ini menjadi kenangan bersejarah buat tiga pegawai kanan TUDM apabila Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Ackbal bin Hj Abdul Samad TUDM telah menyempurnakan pemakaian pangkat yang diadakan di Eagle Nest, Markas Tentera Udara.

Pemakaian pangkat hari ini menyaksikan Kol Mohamed Fadzil bin Ismail TUDM yang dinaikkan pangkat ke pemangku Brig Jen TUDM dan memegang jawatan sebagai Timbalan Ketua Staf 1, Markas Pemerintahan Operasi Udara (MPOU).

Seterusnya ialah Kol Mohd Nor Rasid bin Samingon TUDM yang dinaikkan pangkat ke pemangku Brig Jen TUDM dan memegang jawatan sebagai Ketua Staf (KS) Markas Wilayah Udara 2 (MAWILUD 2).

Manakala Lt Kol Mohd Rasidi bin Muhamad TUDM juga telah dinaikkan pangkat ke pemangku Kol TUDM dan memegang jawatan sebagai Staf Juruarah Udara di MPAT PUSPAHANAS.

Kenaikan pangkat ini adalah suatu pengiktrafan di atas kewibawaan yang telah ditunjukkan serta amanah dan kepercayaan yang diberikan oleh pimpinan tertinggi TUDM dan ATM untuk terus menjulang kecemerlangan TUDM.

Seluruh warga TUDM mengucapkan tahniah kepada Brig Jen Mohamed Fadzil bin Ismail TUDM, Brig Jen Mohd Nor Rasid bin Samingon TUDM dan Kol Mohd Rasidi bin Muhamad TUDM dan terus mencurahkan bakti kepada agama, bangsa, organisasi dan negara.