PENYERAHAN SIJIL DAN PEMAKAIAN LENCANA JURULATIH TUDM PERINGKAT WILAYAH UDARA 2

4 5408372f 95ba 41ee ae6e 4c95b36f71f9

 

W.P LABUAN, 25 Jan 21 – Panglima Wilayah Udara 2, Mej Jen Dato’ Hj Shamsudin bin Kasim TUDM telah menyempurnakan penyerahan Sijil dan Lencana Jurulatih TUDM bertempat di Cawangan Pergerakan Udara, Pangkalan Udara Labuan.

Ketua Staf Markas Wilayah Udara 2, Brig Jen Hj Muhammad Taha bin Hamdan TUDM dan Komander Pangkalan Udara Labuan, Brig Jen Nur Hafis bin Abdul Karim TUDM adalah antara pegawai kanan TUDM yang telah menerima sijil dan lencana jurulatih tersebut.

Dalam ucapannya, beliau mengingatkan kepada semua penerima bahawa lencana jurulatih TUDM yang diberikan kepada mereka adalah merupakan tanda pengiktirafan kepada mereka sebagai seorang jurulatih TUDM yang akan memainkan peranan penting dalam membentuk generasi pegawai dan pelapis baru TUDM di masa hadapan.

Tahniah dan syabas kepada semua penerima dan diharap dengan pengiktirafan yang diberikan dapat menaikkan lagi semangat sebagai seorang jurulatih dan pendidik dalam proses menyampaikan ilmu dan pengalaman kepada generasi TUDM seterusnya.