AKTIVITI COMREL EKSESAIS PARADISE TUDM SIRI 7/20

1 2 3
 4  5  6


KUANTAN, 17 Oktober 20 – Pengarah Eksesais PARADISE 7/20, Mej Jen Felix Gonsalvez a/l Alexander TUDM telah menyempurnakan sumbangan aktiviti Community Relation (COMREL) kepada penghuni Anak-anak Yatim dan Fakir Miskin Permata Al- Insyirah Kg Sg Isap, Kuantan dan Rumah Orang-orang Tua Kg Pandan Permai pada hari ini.

Program COMREL merupakan sebahagian aktiviti yang telah dirancang dan sentiasa dilaksanakan dalam setiap eksesais yang dianjurkan oleh ATM amnya dan TUDM khususnya.

Selain itu juga, program ini dilaksanakan bertujuan berkongsi faedah dan kebaikan dengan memberi sumbangan kepada orang awam menerusi kutipan-kutipan dari warga Markas dan pangkalan TUDM. Sehubungan dengan itu, program ini bukan sahaja bagi dapat merapatkan ukwah silaturrahim di antara warga TUDM dengan orang awam, malah dapat menghulurkan bantuan kepada golongan memerlukan.

Bantuan wang berjumlah RM4000.00, sebuah mesin basuh automatik berserta keperluan makanan seperti beras, minyak, telur dan susu telah disampaikan kepada Tuan Hj Jamaludin bin Salleh Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Rumah Anak-anak Yatim dan Fakir Miskin Permata Al-Insyirah. Manakala wang sejumlah RM6,000 telah disampaikan kepada Hj Zahari Mamat, Pemilik Rumah Orang-orang Tua. Diharap bantuan ini sedikit sebanyak dapat membantu pihak pengurusan.

Program ini juga turut dihadiri oleh Brig Jen Mohd Fadhil bin Mohd Diah TUDM, Komander PU Kuantan, Brig Jen Abdul Halim bin Abu Hassan TUDM, KS MAWILUD 1 dan Kol Yusri bin Jamari TUDM, Timbalan Pengarah Eksesais.

Sekalung tahniah dan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada Pemerintah-pemerintah Markas dan Pangkalan TUDM yang telah melaksanakan kutipan derma dalam menjayakan program kali ini.