MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT PEGAWAI DAN PENYERAHAN WANG KSSKA DI PANGKALAN UDARA GONG KEDAK

IMG 1132 IMG 1147 IMG 1161
IMG 1189 IMG 1196 IMG 1200
IMG 1204 IMG 1208

 

GONG KEDAK, 8 Dis 2020 - Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai dan Penyerahan Wang KSSKA telah disempurnakan oleh Kol Wan Azwan Azwari bin Wan Ali TUDM, Komander Pangkalan di Foyer Markas Pangkalan Udara Gong Kedak. Turut hadir menyerikan majlis adalah semua Pegawai-Pegawai Eksekutif Pangkalan, wakil pegawai-pegawai dan Anggota Lain-Lain Pangkat daripada Cawang Tadbir.

Seramai 3 pegawai dari No 12 Skuadron, Cawang Operasi dan Cawang Material telah dinaikkan pangkat dari Leftenan TUDM ke Kapten TUDM.

Selain itu juga, turut diadakan majlis penyerahan wang KSSKA kepada Skuadron dan Cawang di Pangkalan Udara Gong Kedak. Wang KSSKA yang diagihkan ini adalah wang yang diperuntukkan kepada pangkalan bagi melaksanakan aktiviti di peringkat pangkalan. Disebabkan pendemik COVID-19 wang tersebut tidak dapat dibelanjakan dan diserahkan kepada Skn/Cwg untuk kegunaan bagi aktiviti kebajikan di peringkat Skn/Cwg.

Tahniah diucapkan kepada anggota yang baru dinaikkan pangkat semoga dengan kenaikan pangkat ini akan memberi semangat kepada anggota untuk terus meningkatkan prestasi kerja serta berusaha lebih gigih dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan.