SERAH TERIMA TUGAS KETUA CAWANGAN KEJURUTERAAN, PENYAMPAIAN SUMBANGAN PERNAMA DAN PENYERAHAN BENDERA MALAYSIA SEMPENA BULAN KEMERDEKAAN

DSC 0451 DSC 0465 DSC 0471
DSC 0480 DSC 0489

 

KUANTAN, 19 Ogos 21 – Cawangan Kejuruteraan Pangkalan Udara Kuantan telah mengadakan serah terima tugas Ketua Cawangan Kejuruteraan di antara Lt Kol Shamsul Bahri bin Faat TUDM dengan Lt Kol Rosli bin Sajidon TUDM sambil disaksikan oleh Komander Pangkalan, Brig Jen Zulkiffli bin Hj Musa TUDM.

Di samping itu, Komander Pangkalan turut menyaksikan penyampaian sumbangan dari pihak PERNAMA yang disampaikan oleh Puan Mariam Harlida wakil dari PERNAMA kepada lapan orang anggota bertugas di PU Kuantan yang menghidap penyakit kronik dan masalah kesihatan.

Seterusnya, turut diadakan penyerahan bendera Malaysia sempena Bulan Kemerdekaan ke-64 dari Pejabat Menteri Kanan Pertahanan. Pihak pangkalan telah menerima sebanyak 400 bendera Malaysia untuk diagihkan ke skuadron dan cawangan di PU Kuantan. Komander Pangkalan turut berbesar hati untuk memasang bendera pada kenderaan sebagai simbolik penyerahan bendera Malaysia.