MAJLIS PENYAMPAIAN SIJIL DAN PENUTUP KURSUS KEPIMPINAN PEGAWAI WARAN SIRI 62/22

1 2 3
4 5 6

 

SENDAYAN, 31 Mac 22 – Seramai 50 peserta kursus berpangkat F/Sjn daripada pelbagai Cawangan dan Unit telah berjaya menamatkan Kursus Kepimpinan Pegawai Waran Siri 62/22. Majlis Penutup kursus telah disempurnakan oleh Panglima Pendidikan dan Latihan Udara, Lt Jen Dato’ Mohd Shahada bin Ismail TUDM di Auditorium Rajawali, PU Sendayan. Majlis ini turut disaksikan oleh Asisten Ketua Staf Sumber Manusia, Mej Jen Dato’ Noor Mohamad Akmar bin Mohd Dom TUDM, Komander Pangkalan Udara Sendayan, Kol Ahmad Rashidi bin Ithnin TUDM, Pengarah Latihan MPPLU, Kol Ben Khedda Adnan bin Mohd Yusuff TUDM dan Pegawai Memerintah INSKEP, Lt Kol Nasruddin bin Khalid TUDM.

Turut berlangsung semasa Majlis Penutup tersebut adalah pembentangan kajian kes oleh para peserta kursus yang bertajuk Kecenderungan dan Sebab Terhadap Kesalahan THTC dalam Anggota LLP TUDM.

Kursus ini telah dilaksanakan selama 5 minggu mulai 2 Mac 22 hingga 31 Mac 22 di INSKEP, PU Sendayan, merangkumi modul Leadership, Military Ethic dan Military Drill. Penuntut Terbaik Keseluruhan bagi kursus ini telah dinobatkan kepada F/Sjn Mohd Ghadaffi bin Kamarudin dari INSTAR. Tahniah diucapkan kepada semua penuntut kursus serta semua jurulatih dan tenaga pengajar yang terlibat dalam penganjuran KKPW Siri 62/22.