MESYUARAT PEGAWAI KANAN CAWANGAN TADBIR 2023

1 2 3
4 5 6
7 8 9

 

KUALA SELANGOR, 13 Sep 23- Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Dato’ Sri Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan TUDM telah mengadakan sesi dialog bersama Pegawai Kanan TUDM dari Cawangan Tadbir serta menutup secara rasmi Mesyuarat Pegawai Kanan Cawangan Tadbir Tahun 2023 yang diadakan di De Palma Resort, Kuala Selangor.

Dalam sesi dialog, Panglima Tentera Udara turut menyampaikan amanat dan memberi motivasi serta mengupas beberapa isu yang timbul di peringkat strategik dan taktikal khususnya melibatkan Cawangan Tadbir di samping cabaran-cabaran yang dihadapi di peringkat markas atau pangkalan.

Terdahulu, mesyuarat yang bermula pada 11 Sep 23 telah disempurnakan pembukaan oleh Asisten Ketua Staf Tadbir, Brig Jen Hj Baharudin bin Hj Abu Hassan TUDM. Mesyuarat ini turut dihadiri oleh Panglima Rejimen, Brig Jen Meor Ahmad Kamal bin Meor Termizi TUDM; Brig Jen Junairi bin Baharom TUDM, Timbalan Asisten Ketua Staf Perkhidmatan Anggota (TAKS PA) serta Pegawai-Pegawai Kanan Cawangan Tadbir yang bertugas di Markas ATM, Markas Tentera Udara dan Pangkalan/Unit di bawah naungan TUDM.

Mesyuarat selama tiga hari ini dikoordinasi oleh Markas Tentera Udara - Bahagian Tadbir (Cawangan Perkhidmatan). Mesyuarat ini telah mencapai matlamatnya untuk berkongsi pandangan serta pendapat daripada peserta mesyuarat yang hadir. Selain daripada itu, mesyuarat kali ini bertujuan untuk mengenalpasti cabaran semasa dalam mencapai Pelan Pembangunan Keupayaan TUDM 2055 atau dikenali sebagai “RMAF CAP 55” seterusnya membincangkan inisiatif serta perkongsian idea bagi memperkasakan Cawangan Tadbir sama ada di peringkat strategik, operasi dan taktikal untuk memastikan perkhidmatan yang diberikan sentiasa pada tahap yang cemerlang.

Mesyuarat menghimpunkan seramai 50 orang pegawai kanan TUDM yang mana telah memberi impak positif dan dimanfaatkan sepenuhnya oleh para peserta sebagai platform ke arah perancangan hala tuju Cawangan Tadbir serta mendapat kesepakatan bersama demi mencapai Misi dan Visi TUDM.