PANGLIMA OPERASI UDARA TERIMA KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA PANGLIMA MEDAN BARAT TENTERA DARAT

1 2 3
4 5 6
7 8 9

 

SUBANG, 2 Nov 23 – Panglima Operasi Udara, Lt Jen Datuk Mohd Shahada bin Ismail TUDM telah menerima Kunjungan Hormat daripada Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Pahlawan Haji Muhammad Huzaimi bin Sabri bertempat di Markas Pemerintahan Operasi Udara (MPOU), hari ini. Kunjungan hormat ini merupakan yang pertama daripada Lt Jen Dato’ Pahlawan Haji Muhammad Huzaimi bin Sabri ke atas Panglima Operasi Udara selepas memegang jawatan Panglima Medan Barat Tentera Darat pada 6 September 2023.

Ketibaan Panglima Medan Barat Tentera Darat telah disambut oleh Panglima Operasi Udara, Lt Jen Datuk Mohd Shahada bin Ismail TUDM dan Ketua Staf MPOU, Mej Jen Dato’ Hj Shamsudin bin Kassim TUDM serta pegawai eksekutif markas. Seterusnya beliau diberi penghormatan menerima tabik hormat daripada Kawalan Kuarter Pangkalan Udara Subang sebelum menandatangani buku lawatan dan diperkenalkan dengan pegawai-pegawai kanan di MPOU.

Beliau turut dibawa melawat ke Galeri MPOU dan Air Force Operations Centre (AFOC) serta diberi taklimat ringkas mengenai fungsi dan peranan AFOC oleh AKS MPOU-A3, Kol Norazman bin Ismail TUDM.