PROGRAM KEROHANIAN ISLAM SEMPENA SAMBUTAN MAULIDUR RASUL PERINGKAT MARKAS TENTERA UDARA TAHUN 2023

1 2 3
5 7 12
14 16 17

 

KUALA LUMPUR, 29 Sep 23 - Sel Agama Markas Tentera Udara telah menganjurkan Program Kerohanian Islam melalui ceramah keagamaan sempena sambutan Maulidur Rasul bertempat di Auditorium Wisma Pertahanan, Kuala Lumpur pada pagi ini. Objektif pelaksanaan program ini adalah bagi melahirkan rasa kasih dan sayang kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW selain memperingati kelahiran Nabi Muhammad SAW yang kita kasihi.

Ceramah agama ini telah disampaikan oleh YBhg Ustaz Pahrol bin Mohamad Juoi yang bertajuk “Rasulullah SAW Jauh Di Mata, Dekat Di Hati”. Ceramah yang berlansung selama 1 Jam telah dihadiri oleh Timbalan Panglima Tentera Udara (TPTU), Lt Jen Datuk Seri Haji Muhamad Norazlan Bin Aris TUDM serta Pegawai - pegawai kanan, para pegawai dan anggota beragama Islam yang bertugas di Markas Tentera Udara.

Terdahulu, bagi mendalami di sebalik tajuk ceramah yang disampaikan, TPTU dan semua yang hadir turut mengalunkan selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Semoga program yang dilaksanakan ini dapat memupuk rasa cinta kepada nabi muhammad s.a.w dengan menerapkan sifat-sifat mulia dan kepimpinan nabi muhammad s.a.w di dalam kehidupan seharian warga TUDM. Diharapkan juga, warga TUDM dapat menjadikan diri mereka insan yang sentiasa menyebarkan kebaikan dan berkasih sayang kepada masyarakat demi keamanan, kemakmuran dan kemajuan negara

“SEBAIK-BAIK MANUSIA ADALAH YANG PALING BERMANFAAT KEPADA MANUSIA LAIN.”