LAWATAN AKADEMIK MAKTAB POLIS DI RAJA MALAYSIA DI KOLEJ TENTERA UDARA

1 2 resize 4 resize 5 resize
14 resize 15 resize DSC 0036 2 2 resize

 

ALOR SETAR, 16 Jun 22 – Seramai 35 penuntut dari Maktab Polis Di Raja Malaysia (PDRM) telah mengadakan lawatan akademik di Kolej Tentera Udara, diiringi ACP Dr S. Batumalai A/L R. Suppiah, Ketua Pusat Penyelidikan Sumber dan Kajian Kurikulum Maktab PDRM.

Terdahulu, ACP Dr S. Batumalai A/L R. Suppiah mengadakan kunjungan hormat kepada Kol Ungku Suzaini bin Ungku Ahmad TUDM, Pemangku Komandan di Pejabat Pegawai Laksana Kolej di Markas Kolej Tentera Udara.

Rombongan seterusnya diberikan taklimat ringkas berkaitan modul penerbangan yang disampaikan oleh Mej Mohd Nurshafiq bin Omar TUDM dan Mej Muhammad Hamzani bin Muhammad TUDM masing-masing dari INSPEN 1 dan INSPEN 2.

Selesai sesi taklimat dan ramah mesra, rombongan dibawa ke Pusat Simulator dan Shelter A bagi melihat pesawat PC 7 MK II serta pesawat EC 120B.

Pada akhir lawatan, turut diadakan sesi pertukaran cenderahati di antara KTU dan Maktab PDRM yang disempurnakan oleh Kol Ungku Suzaini bin Ungku Ahmad TUDM, Pemangku Komandan Kolej Tentera dan ACP Dr S. Batumalai A/L R. Suppiah, Ketua Pusat Penyelidikan Sumber dan Kajian Kurikulum Maktab PDRM.